twitter
    Ikutilah status semasa saya, InsyaAllah :)

SILA PILIH SIARAN YANG ANDA GEMARI. PADAMKAN RADIO UNTUK TONTON TVEmpat Perkara Yang Akan Hilang Dengan Empat Sifat Tercela

1 -  Berakal yang akan terhapus dengan sifat marah. Seseorang itu akan hilang akalnya apabila dia marah dan tidak dapat mengawal kemarahannya kerana sifat marah itu dari syaitan.
2 - Beragama yang akan hilang dengan sifat dengki. Seseorang yang mempunyai hasad dengki rela melakukan apa sahaja walaupun terpaksa menjual agamanya demi menghilangkan atau memusnahkan nikmat yang telah diterima oleh orang lain.
3 - Sifat malu yang akan hilang pada seseorang individu yang mempunyai sifat tamak. Tamak yang menguasai seseorang akan menyebabkan ia lupa kepada malu kepada Allah, manusia dan sebagainya asalkan apa yang mereka hasratkan dapat dikecapi.
4 - Amalan Soleh yang akan hilang dengan sifat suka mengumpat. Seseorang yang suka mengumpat akan datang kepada Allah akhirat nanti dengan pahalanya lalu pahalanya akan diagihkan kepada orang yang telah mereka umpat sehinggalah mereka kehabisan pahalanya dan akhirnya jadi muflis.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...